Als jullie de krant of een nieuwsblad lezen, zien jullie vaak ook een sport gedeelte. Er zijn verschillende soorten sport daarop, maar laten we ons even concentreren op een enkele sport; voetbal. Voetbal is een van de meest bekeken en beroemde sporten in de wereld. We kennen FIFA, we kennen de wereldbeker, of World Cup, maar we kennen ook het EK, of Europe Cup, of Europees Kampioen. In de Nieuwsblad heb je veel informatie over de nieuwste berichten of nieuws dat je kunt vinden over voetbal.

Wil je weten wie er gewonnen heeft van bijvoorbeeld FC Feyenoord tegen Ajax? Kijk in de krant of nieuwsblad en daar staat het in. Of wil je weten hoe het met de voetballer gaat nadat hij zich verwond heeft? Er staat vast en zeker wel iets daarover in het nieuwsblad. Natuurlijk staan er ook veel schandalen, speler afwisselingen, doelen en meer informatie over voetbal erop. Op sommige nieuwsbladen staan ook vaak een spelers maand salaris op en hoeveel ze in een jaar verdienen. Daarbij staan ook vaak nog welke posities de spelers hebben zodat diegenen die niets over de speler weten hun ongeveer kunnen plaatsen bij een voetbal veld en zien wat ze doen.

De voetballers hebben geen plaats waar informatie een geheim blijft voor hun. Er word over hun familie geschreven, hun verleen, hun toekomstplannen en soms ook over geruchten die met een voetballers naam in verbinding werd gebracht. Op een nieuwsblad vind je zeker iets dat je over voetbal zou interesseren. En dan komt nog het verschrikkelijke nieuws dat je erover kunt lezen; hoe hij / zij van het veld werd eraf gehaald en uit de voetbal club eruit is gegooid. Of het nou door een verwonding is, of door te veel fouten. Of misschien omdat een jongere beter is en hij / zij gewoon te oud voor professioneel voetbal is.

Ik zou zelfs zeggen dat we meer over hun leven ervaren dan die van ons. Maar nieuwsbladen en kranten zijn niet de enigste informatie bronnen. Radio’s zijn ook eentje van die bronnen. Er zijn verschillende zenders, maar ook sommige nieuws stations geven je nieuws of shows zoals: Hart van Nederland, RTL Late Night Show, RTL Boulevard, Shownieuws en ook De Wereld Draait Door. Ook kunnen we op het internet gaan, een naam intypen of gewoon voetbal intypen en je hebt weer een reuze lijst vol met informatie, oud nieuws en ook nieuw nieuws.