Ik weet dat voetbal bekender is als de mannen het spelen, maar ook vrouwenvoetbal, ook bekend als damesvoetbal, is er. Vrouwenvoetbal is niet echt een beroemde sport bij de vrouwen, maar er zijn wel genoeg dat het een thema is. Het werd net zo lang gespeeld als bij de mannen in de 19de eeuw in China. In 1974 was er de eerste, vrouwelijke landskampioenschap dat tot 1991 het nog door zes districtskampioenen werd beslist.

Italië was in de jaren zeventig het eerste land met vrouwelijke professionele voetbalsters, maar dat was toen nog op een deeltijdsbasis. Het eerst volledige vrouwen voetbalteam was in Amerika, het Amerikaanse nationale vrouwenelftal. De eerste officiële competities voor vrouwenvoetbal was in 1991 in China, waarbij in 1992 richtte Japan als eerste land een semi – professionele vrouwenvoetbalcompetitie op.

Er zijn pas rond de 60.000 kijkers bij vrouwenvoetbal, maar tijdens de wereldkampioenschap werden honderdduizenden kaartjes verkocht. Ook professionele vrouwenvoetballers krijgen betaalt voor de voetballerij, maar dat is, net als bij alle andere sport categorieën, minder dan bij de mannen. En zoals de mannen een Europa League hebben, hebben ze voor de vrouwen de: Women’s BeNe League in 2012 opgericht. Women’s BeNe League is een competitie tegen teams uit Nederland en België.

Er zijn tegenwoordig ook negen Internationale toernooien voor vrouwenvoetbal.

– de Wereldkampioenschap voetbal vrouwen, net als bij de mannen is het internationaal.

– het Europees kampioenschap voetbal vrouwen, word alleen door Europese landen gehouden

– Olympische Spelen, het is een van de spellen / sport.

– Algarve Cup, maar dit is alleen voor landenteams die een uitnodiging krijgen en niet voor landenteams die niet uitgenodigd zijn.

– Sudamericano Femenino, voor landenteams uit Zuid – Amerika

– AFC Vrouwen Kampioenschap, voor landenteams uit Azië

– UEFA Women’s Champions League

– CAF Vrouwen Kampioenschap voor landenteams uit Afrika.

– en als laatst, OFC Vrouwen Kampioenschap voor teams uit Oceanië.