Als alles goed gaat zal de Spaanse voetbalcompetitie op 12 juni weer worden hervat. Dit zal gebeuren in navolging van de Bundesliga, die alweer een paar weken aan de gang is. Het is uiteraard wel belangrijk dat tot die tijd de dalende lijn van besmettingen en patienten met het coronavirus blijft dalen, anders kan het weer veranderen. De politiek heeft echter toestemming gegeven voor het vervolgen van de competitie, al zal dit uiteraard wel zonder publiek gebeuren. In totaal staan er nog elf hele speelrondes op het programma. Mocht alles doorgaan zoals nu gepland dan zal de voetballiefhebber zeker zijn hart op kunnen halen. Er lijkt namelijk een maand vol onafgebroken La Liga Voetbal aan te komen, met daartussen nog een aantal wedstrijden om van te smullen.

Vrijdag 12 juni

De eerstvolgende datum waarop weer gespeeld kan gaan worden is 12 juni. Dit zal gelijk gepaard gaan met een spectaculair affiche, namelijk de derby van Sevilla tussen Sevilla FC en Real Betis. Dit belooft daarom gelijk een spektakelstuk te worden. Daarna volgt er wel een week rust om de spelers zodoende een beetje bij te laten komen omdat deze al lang niet meer gespeeld hebben, namelijk een kleine drie maanden tegen die tijd. Daarna zal het feest echter losbarsten met bijna elke drie a vier dagen een wedstrijd voor iedere ploeg, waarmee de competitie uiteindelijk eind juli beëindigd zal worden.

Sevilla spelers geven verkeerde voorbeeld

Afgelopen week kwamen een aantal spelers van Sevilla FC negatief in het nieuws. Zij hadden een feestje georganiseerd waarbij de quarantaine regels duidelijk werden overtreden omdat er veel te veel mensen bij elkaar waren. Hierbij waren onder andere de Argentijnse spelers Ever Banega en Lucas Ocampos aanwezig, net als de Nederlandse spits Luuk de Jong. De Spaanse voetbalbond was absoluut niet blij met de escapade en liet dit gelijk weten. Nadat de spelers publiekelijk hun excuses aanboden leek alles echter weer opgelost.