Er zijn een aantal redenen die het lopende seizoen in de Champions League een stuk leuker maken dan de voorgaande jaren. Daar waar het soms bij voorbaat al eens gemakkelijk te voorspellen leek wat er zo ongeveer stond te gebeuren, is dat nu toch wel heel anders. Dit heeft niet alleen te maken met een aantal interessante transfers, maar net zo goed met de goede training van sommige clubs. Hierdoor kunnen zij, ondanks dat de budgetten een stuk lager zijn, toch relatief goed meekomen met de grote jongens. Hierdoor is het qua niveau voor het eerst sinds tijden wat meer naar elkaar toe geschoven in plaats van verder van elkaar weg. Een zeer interessante ontwikkeling voor iedere voetballiefhebber.

Welke club kan er met de winst vandoor gaan?

Over de vraag wie komende lente de winnaar van deze editie van het miljoenenbal zal gaan worden zijn de meningen sterk verdeeld. Dit is niet heel vreemd, want het is enorm moeilijk te zeggen. Sinds het aantrekken van Cristiano Ronaldo is Juventus een van de favorieten. De ploeg uit Turijn lijkt beter dan ooit, maar verloor pasgeleden verrassend genoeg in eigen huis van het Manchester Untied van Jose Mourinho. Dus of de ploeg de winst kan binnenhalen lijkt nog steeds de grote vraag.

Andere ploegen die gebruikelijk onder de favorieten worden gerekend, zoals Bayern Munchen, FC Barcelona en Real Madrid hebben hun ideale vorm nog lang niet te pakken. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben ze moeite om wedstrijden te winnen in hun eigen competities, wat ook een weerslag heeft op de prestaties in de Champions League. Of deze ploegen op tijd in vorm gaan raken valt dus te bezien. Dan zijn er met teams als Liverpool FC, Paris Saint-Germain en Atletico Madrid ook nog een aantal outsiders die zomaar eens hoge ogen kunnen gaan gooien.