Het eerstvolgende wereldkampioenschap voetbal wordt hoe dan ook een bijzondere editie. Voor het eerst zal deze namelijk plaats gaan vinden in de winter, namelijk in december. De reden hiervoor is dat het toernooi dit keer in Qatar georganiseerd wordt. Omdat het hier in de zomer veel te heet is om te voetballen zal de finale dit keer daags voor de kerst afgewerkt worden.

De omstandigheden waarin gespeeld gaan worden zullen alsnog anders zijn dan men gewend is. Omdat de hitte in Qatar nog steeds een grote rol speelt in deze tijd van het jaar zijn de stadions voorzien van airconditioning. Dit om het voor de spelers een stuk aangenamer te maken. Wie de FIFA Wereldbeker, dit keer zal gaan winnen blijft vooralsnog gissen, zeker omdat het toernooi pas over ruim drie jaar gespeeld gaat worden. Al zijn er wel degelijk een aantal landen die goede papieren hebben om ver te komen.

De favorieten voor de wereldtitel

Er zijn een aantal landen die altijd wel een favorietenrol krijgen toebedeeld. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Brazilianen. Dit komt omdat zij eigenlijk altijd goede lichtingen spelers hebben. Hetzelfde geldt voor de regerend wereldkampioen Frankrijk. Omdat beide ploegen over een aantal zeer jonge talenten beschikken is het vrijwel zeker dat ze over drie jaar ook een goed toernooi neer kunnen zetten. Hetzelfde geldt voor de Duitsers, die eigenlijk bijna altijd goed presteren op eindtoernooien.

Outsiders voor de titel

De lijst met outsiders is een stuk groter. Landen als Engeland, Nederland, België, Argentinië en Spanje hebben stuk voor stuk veel goede voetballers in huis. Hierdoor zullen ze, mits kwalificatie wordt afgedwongen, normaal gesproken ver kunnen komen op het WK. Alles hangt echter ook af van de loting en in welk stadium van het toernooi bepaalde ploegen elkaar gaan treffen. Zeker is wel dat het weer een prachtige editie van het grootste voetbalfeest op aarde gaat worden.