De FIFA Wereldbeker, vaak gewoonweg de Wereldbeker genoemd en afgekort naar WK, is een internationale voetbalcompetitie die wordt betwist door de nationale teams van senior heren van het Internationale Federatie van Voetbalbond, of de Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Het kampioenschap wordt sinds het openingstoernooi in 1930 elke vier jaar uitgereikt, behalve in 1942 en 1946, toen het niet kon vanwege de Tweede Wereldoorlog die om die tijd werd gehouden. Meer daarover op Unibet goktafels.

De huidige kampioen is Frankrijk, dat zijn tweede titel won op het 2018 – toernooi in Rusland. Er zijn 32 Landen in de finales en 211 Landen die in aanmerking komen om deel te nemen aan de kwalificatie. Maar niet alleen heeft Frankrijk gewonnen, want om tv – kijkers lijkt het WK 2018 klaar om vele records te doorbreken. GlobalWebIndex had voorspelt van een totaal aantal kijkers van 3,4 miljard, of bijna de helft van de totale wereldbevolking van 7,6 miljard, voor het hele toernooi. Dat is 3,2 miljard die zich hebben aangemeld voor het evenement in 2014 in Brazilië. Meer dan een miljard kijkers haalden de finale, toen Duitsland een knappe, spannende overwinning op Argentinië scoorde. Het bedrijf ondervroeg meer dan 80 duizend mensen uit meer dan 40 toonaangevende markten om zijn voorspelling samen te stellen.

De 19 FIFA Wereldbeker-toernooien zijn gewonnen door acht verschillende nationale teams. Brazilië heeft vijf keer gewonnen en zij zijn het enige team dat in elk toernooi heeft gespeeld. De andere winnaars zijn Italië, met vier titels; Duitsland, met drie overwinningen; Argentinië en gedeelde winnaars Uruguay, met twee; en Engeland, Frankrijk en Spanje, met elk één titel. De FIFA World Cup is ‘s werelds meest bekeken sportevenement. Naar schatting keken 715,1 miljoen mensen naar de wedstrijd van de FIFA Wereldbeker 2006 in Duitsland en het evenement in 2010. Het werd zelfs in Zuid-Afrika uitgezonden naar 204 landen op 245 verschillende kanalen. Binnen de stadions woonden in totaal 3.170.856 toeschouwers. De 64 wedstrijden bij, gemiddeld 49.670 per wedstrijd en de op twee na hoogste totaalaankondiging achter USA, of beter bekend als Amerika of United States of America / Verenigde Staten van Amerika, 1994 en Duitsland 2006.

Bijna 700 miljoen mensen hebben de Wereldbeker – toernooi voor twintig minuten gekeken en meer dan een biljoen zag het in een openbare plaats zoals een bar of thuis. Kort samengevat, de Wereldbeker 2018 was de 21ste FIFA Wereldbeker, een internationaal voetbaltoernooi dat eens in de vier jaar wordt bestreden door de nationale teams van de herenverenigingen van de FIFA. Het was de eerste Wereldbeker die werd gehouden in Oost-Europa en de elfde keer dat deze werd gehouden in Europa. Het was ook de eerste Wereldbeker die gebruikmaakte van het VAR – systeem (Video Assistant).